Waar ben je naar opzoek?

WIJ VERHUIZEN NAAR 'T HOF VAN HOORN!

Daarom zijn wij van 12 t/m 14 maart gesloten. Vanaf vrijdag 15 maart bent u van harte welkom op de Doctor C.J.K van Aalstweg 10E in Hoorn.

Van constructievloer tot visgraat parket

In het begin van 2022 hebben wij dit mooie project mogen uitvoeren voor één van onze klanten in Hoorn. De constructievloer van het appartement was niet erg stevig meer en de klant wilde graag vloerverwarming laten plaatsen.

Een hele uitdaging? Niet voor ons!

Wij laten u graag stap voor stap zien wat wij hier hebben gedaan.

Oorspronkelijke vloer

Begin maart heeft de klant de woning leeg aan ons opgeleverd. Zoals u kunt zien lag er een naturel geoliede tapis visgraat vloer met een band en bies. De visgraat had een traditionele afmeting van 90 mm breed x 450 mm lang.

Constructievloer

In de eerste dagen hebben wij de tapis visgraat vloer inclusief aanwezige ondervloeren en randafwerking verwijderd en afgevoerd. Hierdoor werd de constructievloer goed zichtbaar. Zoals u kunt zien was deze niet effen en wij kunnen u vertellen... erg stevig was deze ook niet.

Vloerverwarming

In de dagen daarna is de vloerverwarming geplaatst. Er is gekozen voor een traditioneel systeem dat werkt op warm water wat afkomstig is van een warmtebron. De leidingen zijn op noppenplaten gelegd.

Magnesiet vloer

Vervolgens is de magnesiet vloer gestort. Dit is een duurzame dekvloer op basis van houtvezels. Magnesiet is een stuk lichter dan bijvoorbeeld anhydriet en daarmee zeer geschikt voor toepassing in oudere huizen waarbij de vloeren niet veel gewicht kunnen dragen. Door de vloer over de hele verdieping te storten en hiermee één geheel te maken ontstond weer een stevig basis.

Nieuwe parket vloer

Na het storten moet een magnesiet vloer ongeveer één centimeter per week drogen. In dit geval konden wij na zeven weken verder met de afwerkvloer. Wij hebben de magnesiet vloer eerst geëgaliseerd en vervolgens een onbehandelde visgraat lamelparket vloer met band verlijmd. Het voordeel van een lamelparket is dat het is bewerkt op een wijze die zorgt dat temperatuur en luchtvochtigheid minder invloed hebben op de werking van het hout. Lamelparket is daardoor geschikt voor vloerverwarming. De nieuwe visgraat heeft een afmeting van 120 mm breed x 600 mm lang.

Eindresultaat

Na negen weken verbouwen is daar dan eindelijk het eindresultaat: een prachtige visgraat parket vloer met een onbehandelde look. Wij hebben de vloer namelijk behandeld met de ultra matte en transparante lak van SKYLT. Door een lak op een parket vloer aan te brengen maakt u deze onderhoudsarm. Een lak hoeft u namelijk niet jaarlijks te onderhouden zoals een olie. Om het geheel écht af te maken hebben wij de vloer rondom afgewerkt met een 120 mm hoge witte plint.

Meer informatie over dit project? Of heeft u zelf een mooi project waarbij wij kunnen helpen? Neem contact met ons op!